RegistracePřihlášení Napište nám



Topení v autě, přívěsu a ve stanu...
Teplo je zásadní věc pro opravdu spokojenou dovolenou. Ale kde ho vzít ?

Napsal RadioMan 19.01.2021
shlédnuto 15018x rubrika Svět chudého kempaře

Obtížně se to čte ? Zkuste text ZVĚTŠIT nebo zmenšit
A nebo si vše prohlédněte černé na bílém
Celý článek si také můžete přehledně vytisknout




PŘEHLED KAPITOL

1Vytápění auta elektrikou ?
2Plynová a katalytická topení
3Nezávislá topení na benzín a naftu



Dalším možným zdrojem tepla je plyn. Ten umí vyrábět teplo jenom tím, že hoří. Tudíž kromě možnosti otravy tu máme ještě možnost požáru a pak také nebezpečí udušení v případě, že v utěsněném prostoru dojde hořením k vyčerpání kyslíku (u auta nepravděpodobné - ale bohuže ne nemožné). Z tohoto důvodu doporučujeme plynové topení jedině tovární výroby, nové a nebo s řádnou revizí. Instalace plynového topení v podstatě předpokládá karavan - v podomácku upravené dodávce je jeho montáž velmi obtížná a opravdu nebezpečná. Vyrábějí se i plynová topení na malé kartuše - stejné, jako používá třeba plynový vařič (který naopak všem doporučuji). Sice vydávají teplo poměrně slušné, sálavé a příjemné - ale pro mobilní použití v autě jsou poněkud vratké a opět - velice nebezpečné ! Je to prostě otevřený oheň. Navíc se většinou trochu obtížněji regulují a jejich spotřeba plynu není úplně malá. Sice je úplně nezavrhuji - jsou velmi dobré třeba jako terasové topení, při večerním kempovém posezení v pergolách, nebo na balkonech, ale vevnitř v autě opravdu nemají co dělat.

Osvědčené plynové topení TRUMA. Do karavanu ideální - do osobáku ho ale nedáte...
Malé plynové topidlo na kartuše. Topí...ale bezpečné není.



V souvislosti s plynovým vytápěním je dobré zmínit ještě jednu věc - u "vekých" plynových spotřebičů (v karavanech kromě vytápění bývá někdy plyn používán i na ohřev vody, nebo u absorpčních ledniček), kde je samostatná plynová bomba, by samozřejmě měly být v pravidelných intervalech prováděny odborné revize, nicméně velká část uživatelů na to jednoduše kašle. V povědomí lidí je to, že plyn může při neodborném zacházení, nebo zanedbané údržbě "bouchnout". Nicméně takové případy naštěstí nejsou časté - či spíše jsou opravdu výjimkou. Mnohem nebezpečnější je ale nedokonalé spalování, které může u plynového spotřebiče nastat i tím, že není dlouhodobě vyčištěný.

Pokud to chceme shrnout - plyn je poměrně levný, velmi výhřevný, takže během krátké chvíle spolehlivě vytopí i větší prostor. Oproti tomu k nevýhodám patří již zmíněná nutnost pravidelné údržby a přece jenom relativně vyšší míra rizika, obtížnější regulace a pak také to, že pokud nás někde na cestě zaskočí větší zima a tudíž budete muset topit ve větším objemu, než jsme si naplánovali, může být docela obtížné (většinou přímo nemožné) v daném místě a ještě k tomu třeba v pozdních hodinách, někde plyn doplnit.


Pro úplnost bychom měli zmínit také katalytické topení - které si možná někteří ještě pamatují (no dobře, málokdo, no...) z východoněmeckých dvoutaktů - Trabantů a Wartburgů, jejichž majitelé z NDR je poměrně hojně používali. Jsou to taková kamínka na technický benzín, která fungují na principu bezplamenného spalování benzínových par. V dobách, kdy se na nějakou bezpečnost zase tak nehledělo, byly opravdu oblíbené - dnes se však už zajedno nevyrábějí, za druhé bezpečné i přes absenci plamene rozhodně nejsou a za třetí se velice špatně regulují. Spotřeba takových topítek sice byla velice malá (na půl litru dokázaly hřát i celou noc), ale jejich výkon nebyl nijak závratný a sloužila spíše jako nouzový ohřev zmrzlých nohou. Z dnešního pohledu je to sice nepředstavitelné, ale stará auta obvykle vůbec nemívala topení - například i první poválečná škodovka, typ 1101 Tudor, standardně topení neměl. Ovšem i ten Trabant, vyráběný až do konce osmdesátých let, na tom nebyl bůhvíjak. Protože měl vzduchem chlazený motor, topení bylo realizované výměníkem, který odebíral teplo od motoru. Po většinu roku to bylo dostačující, ale když klesla zima třeba pod mínus deset stupňů, malý dvoutaktní motůrek se při jízdě sám ochlazoval natolik, že takto řešené topení už pomalu nestíhalo. Když bylo venku mínus dvacet, nestačilo už ani na to, aby udrželo rozmrazené přední sklo. Proto byla podobná jednoduchá, levná a přitom snadno přenosná katalytická kamínka celkem logickým a žádaným doplňkem.

Ještě snad jen jedno upozornění - pokud byste snad podobná stará katalytická kamínka někde sehnali a chtěli je používat třeba ve svém veteránu, je potřeba mít na paměti, že jsou stavěna výhradně na lehký (tzv. technický) benzín ! Pokud do nich nalejete obyčejný Natural od pumpy, pravděpodobně zničíte katalyzátorovou hubku, která je jejich hlavní součástí. Technický benzín se dá sehnat běžně třeba v hobbymarketech, větších drogeriích, nebo prodejnách barev a laků. Používá se totiž jako čistidlo a rozpouštědlo.

Katalytická kamínka z bývalé NDR - doplněk automobilů Trabant
Pro zajímavost originální návod k obsluze katalytického topení
Obsluha celkem jednoduchá, teplíčko ucházející...



Vytápění auta elektrikou ? - předchozí kapitolanásledující kapitola - Nezávislá topení na benzín a naftu



Tento článek je původním autorským dílem. Jakékoliv jeho další šíření, kopírování a další využívání elektronickou, či jinou cestou jako celku, jakožto i jeho jednotlivých částí, či souvisejících multimediálních souborů je možné pouze se svolením autora a řídí se platnou legislativou.
-=© KUTILOVO SRS 3.01=-

Diskuse k článku
Zde můžete napsat jakýkoliv dotaz či připomínku - obratem bude zveřejněna.
Můžete také jednoduše poslat odkaz na tento článek svým přátelům !
(Tento článek je kupodivu zatím bez komentářů - buďte první !)

Text komentáře :
Vaše přezdívka :
Kontrola, jestli jste člověk nebo robot :
Jezdí to po kolejích, má to lokomotivu a vagóny. Co je to ?
Odpověď :