RegistracePřihlášení Napište nám



Jak přečíst pohádku ?
Jednoduchý návod, jak do domácího počítače nahrát zvuk a poslat ho do světa...

Napsal Tasty 27.03.2020
shlédnuto 9824x rubrika Píše vám Venda...

Obtížně se to čte ? Zkuste text ZVĚTŠIT nebo zmenšit
A nebo si vše prohlédněte černé na bílém
Celý článek si také můžete přehledně vytisknout




PŘEHLED KAPITOL

1Úvod
2Nahrávání na mobilu nebo tabletu
3Nahrávání na stolním počítači, nebo notebooku
4A co dělat při nahrávání ?



Každý telefon má v sobě samozřejmě vestavěný mikrofon. Jednoduché telefony ho používají pouze k hovorům, ale ty chytřejší (s operačním systémem Android, nebo iOS) pomocí něj dokážou i nahrávat. Potřebujete k tomu jenom nějakou vhodnou aplikaci. Pro nahrávání zvuku jich existuje obrovské množství - stačí jenom otevřít Obchod Google a do hledání zadat třeba "záznam zvuku". Pokud ale chcete nějakou nenáročnou, jednoduchou a přitom dobře fungující aplikaci, která bude zadarmo a nebude přitom obsahovat otravné reklamy, doporučujeme si stáhnout Audio Recorder, který je pro amatérské použití zcela dostačující.

Aplikace Audio Redorder je jednoduchá, ale plně dostačující.


Až se aplikace nainstaluje, můžete ji spustit a hned začít nahrávat. Na displeji dole je kulaté tlačítko, kterým spustíme nahrávání - a stejným ho zase ukončíte. Pak se vám nahrávka zobrazí v seznamu. Můžete si ji samozřejmě zpětně přehrát a případně smazat. Když klepneme na "Sdílet", můžeme nahrávku poslat do světa - třeba poslat někam (nejlépe rovnou k nám) mailem, nebo přes WhatsApp. Program umožňuje také plno nastavení (v nabídce klikněte na Settings), jako je například formát nahrávání (Encoding - na formátu záleží výsledná velikost souboru, nejlepší je vybrat MP3 nebo M4A) a co je důležité, třeba kvalitu nahrávání (Sample rate - zde je dobré vybrat co největší číslo, třeba 32 nebo 44 kHz).

To je v podstatě vše a nic víc pro začátek nepotřebujete. Pokud bude mobil, nebo tablet tím, co budete k nahrávání používat, můžete následující kapitolu klidně přeskočit a rovnou si přečíst pár rad, jak dosáhnout co nejlepších výsledků.

Úvod - předchozí kapitolanásledující kapitola - Nahrávání na stolním počítači, nebo notebooku



Tento článek je původním autorským dílem. Jakékoliv jeho další šíření, kopírování a další využívání elektronickou, či jinou cestou jako celku, jakožto i jeho jednotlivých částí, či souvisejících multimediálních souborů je možné pouze se svolením autora a řídí se platnou legislativou.
-=© KUTILOVO SRS 3.01=-

Diskuse k článku
Zde můžete napsat jakýkoliv dotaz či připomínku - obratem bude zveřejněna.
Můžete také jednoduše poslat odkaz na tento článek svým přátelům !
(Tento článek je kupodivu zatím bez komentářů - buďte první !)

Text komentáře :
Vaše přezdívka :
Kontrola, jestli jste člověk nebo robot :
Co je přesně v 00:00 hodin ?
Odpověď :