RegistracePřihlášení Napište nám



Jak přečíst pohádku ?
Jednoduchý návod, jak do domácího počítače nahrát zvuk a poslat ho do světa...

Napsal Tasty 27.03.2020
shlédnuto 10029x rubrika Píše vám Venda...

Obtížně se to čte ? Zkuste text ZVĚTŠIT nebo zmenšit
A nebo si vše prohlédněte černé na bílém
Celý článek si také můžete přehledně vytisknout




PŘEHLED KAPITOL

1Úvod
2Nahrávání na mobilu nebo tabletu
3Nahrávání na stolním počítači, nebo notebooku
4A co dělat při nahrávání ?



Samozřejmě nejdůležitější věc, co budeme potřebovat, je mikrofon. Kdo má telefon, tablet a nebo notebook, tak v něm mikrofon už má uvnitř. Stolní počítače většinou vestavěný mikrofon nemají, ale i u těch zmiňovaných notebooků často ten vestavěný nebývá moc kvalitní a je tedy lepší nějaký externí. Ty se dají koupit doslova za pár korun - buď v nějakém e-shopu, nebo v kterémkoliv větším supermarketu, co má oddělení s počítačovými doplňky. Můžete si pro začátek koupit úplně ten nejlevnější. Ideální by ale bylo, aby měl mikrofon nějaký stojánek. Také se dají velmi levně koupit sluchátka s mikrofonem (používají se třeba pro telefonování přes Skype), která samozřejmě můžete v nouzi použít také. Pokud byste neměli možnost si mikrofon pořídit, nebo by to byl i přes jejich nízkou cenu (už od 100 korun) výrazný zásah do vašeho rozpočtu, jednoduše nám napište a pošleme vám ho úplně zadarmo - nějaké jsme pro tento účel nakoupili a novým "lidovým vypravěčům" ho rádi věnujeme .

Běžně dostupný stojánkový mikrofon za pár korun


Programů pro záznam zvuku je mnoho, ale jeden - sice jednoduchý, ale dostačující - je již součástí operačního systému Windows a už ho tedy v počítači máte. Jmenuje se Hlasový záznam a pokud ho nevidíte přímo v nabídce Start, můžete ho spustit tak, že na spodní liště Windows kliknete vedle tlačítka START na ikonu lupy a pak napíšete slovo "záznam". Vyhledávač program najde a kliknutím na jeho jméno ho spustíte.

Ovládání je jednoduché - kliknutím na ikonku mikrofonu nahrávání začne, dalším kliknutím se ukončí. Pak se Vám záznam ukáže po pravé straně v seznamu. Kliknutím na něj si ho můžete přehrát, pokud kliknete pravým tlačítkem a dáte "Sdílet", můžete záznam někam poslat třeba mailem (nejlépe rovnou nám).

Aplikace "Hlasový záznam" je součástí systému Windows 10


Pro začátek je tato aplikace dostačující a později si můžete případně nainstalovat nějakou lepší - existuje jich určitě několik stovek.

Nahrávání na mobilu nebo tabletu - předchozí kapitolanásledující kapitola - A co dělat při nahrávání ?



Tento článek je původním autorským dílem. Jakékoliv jeho další šíření, kopírování a další využívání elektronickou, či jinou cestou jako celku, jakožto i jeho jednotlivých částí, či souvisejících multimediálních souborů je možné pouze se svolením autora a řídí se platnou legislativou.
-=© KUTILOVO SRS 3.01=-

Diskuse k článku
Zde můžete napsat jakýkoliv dotaz či připomínku - obratem bude zveřejněna.
Můžete také jednoduše poslat odkaz na tento článek svým přátelům !
(Tento článek je kupodivu zatím bez komentářů - buďte první !)

Text komentáře :
Vaše přezdívka :
Kontrola, jestli jste člověk nebo robot :
Je to bílý prášek a solí se s ním polívka. Co je to ?
Odpověď :