RegistracePřihlášení Napište nám



Jak přečíst pohádku ?
Jednoduchý návod, jak do domácího počítače nahrát zvuk a poslat ho do světa...

Napsal Tasty 27.03.2020
shlédnuto 10177x rubrika Píše vám Venda...

Obtížně se to čte ? Zkuste text ZVĚTŠIT nebo zmenšit
A nebo si vše prohlédněte v původních barvách
Celý článek si také můžete přehledně vytisknout




PŘEHLED KAPITOL

1Úvod
2Nahrávání na mobilu nebo tabletu
3Nahrávání na stolním počítači, nebo notebooku
4A co dělat při nahrávání ?



Samozřejmě nejdůležitější věc, co budeme potřebovat, je mikrofon. Kdo má telefon, tablet a nebo notebook, tak v něm mikrofon už má uvnitř. Stolní počítače většinou vestavěný mikrofon nemají, ale i u těch zmiňovaných notebooků často ten vestavěný nebývá moc kvalitní a je tedy lepší nějaký externí. Ty se dají koupit doslova za pár korun - buď v nějakém e-shopu, nebo v kterémkoliv větším supermarketu, co má oddělení s počítačovými doplňky. Můžete si pro začátek koupit úplně ten nejlevnější. Ideální by ale bylo, aby měl mikrofon nějaký stojánek. Také se dají velmi levně koupit sluchátka s mikrofonem (používají se třeba pro telefonování přes Skype), která samozřejmě můžete v nouzi použít také. Pokud byste neměli možnost si mikrofon pořídit, nebo by to byl i přes jejich nízkou cenu (už od 100 korun) výrazný zásah do vašeho rozpočtu, jednoduše nám napište a pošleme vám ho úplně zadarmo - nějaké jsme pro tento účel nakoupili a novým "lidovým vypravěčům" ho rádi věnujeme .

Běžně dostupný stojánkový mikrofon za pár korun


Programů pro záznam zvuku je mnoho, ale jeden - sice jednoduchý, ale dostačující - je již součástí operačního systému Windows a už ho tedy v počítači máte. Jmenuje se Hlasový záznam a pokud ho nevidíte přímo v nabídce Start, můžete ho spustit tak, že na spodní liště Windows kliknete vedle tlačítka START na ikonu lupy a pak napíšete slovo "záznam". Vyhledávač program najde a kliknutím na jeho jméno ho spustíte.

Ovládání je jednoduché - kliknutím na ikonku mikrofonu nahrávání začne, dalším kliknutím se ukončí. Pak se Vám záznam ukáže po pravé straně v seznamu. Kliknutím na něj si ho můžete přehrát, pokud kliknete pravým tlačítkem a dáte "Sdílet", můžete záznam někam poslat třeba mailem (nejlépe rovnou nám).

Aplikace "Hlasový záznam" je součástí systému Windows 10


Pro začátek je tato aplikace dostačující a později si můžete případně nainstalovat nějakou lepší - existuje jich určitě několik stovek.

Nahrávání na mobilu nebo tabletu - předchozí kapitolanásledující kapitola - A co dělat při nahrávání ?



Tento článek je původním autorským dílem. Jakékoliv jeho další šíření, kopírování a další využívání elektronickou, či jinou cestou jako celku, jakožto i jeho jednotlivých částí, či souvisejících multimediálních souborů je možné pouze se svolením autora a řídí se platnou legislativou.
-=© KUTILOVO SRS 3.01=-

Diskuse k článku
Zde můžete napsat jakýkoliv dotaz či připomínku - obratem bude zveřejněna.
Můžete také jednoduše poslat odkaz na tento článek svým přátelům !
(Tento článek je kupodivu zatím bez komentářů - buďte první !)

Text komentáře :
Vaše přezdívka :
Kontrola, jestli jste člověk nebo robot :
Je to velká spousta vody, která je slaná a jezdí se k tomu na dovolenou. Co je to ?
Odpověď :