Germaniová dioda D9B (SSSR Д9Б)

Germaniová dioda D9B (SSSR Д9Б)


( Diody ,Krystalky a rádia )





Skladem více jak 100 ks

Cena :
(v EUR : 1.4 €)
35 ksKoupit


Základní a nepostradatelná součástka každé krystalky či jednoduššího radiopřijímače - detekční germaniová hrotová dioda, která usměrňuje vysokofrekvenční amplitudově modulovaný signál a "vyrábí" tak z něho zvuk, slyšitelný ve sluchátkách.

Dnes už se bohužel v elektrotechnice skoro nepoužívají, protože je nahradily křemíkové diody a tzv. Schottkyho diody, které se ale pro výše uvedené účely vůbec nehodí a mohou být jednou z častých příčin, proč obyčejná jednoduchá krystalka nechce hrát...

Jedná se o diodu D9B (rusky Д9Б) - detekční germaniovou diodu se zlatým hrotem, pro použití zejména v radiotechnice, ale i v audiotechnice (například kytarové efekty, atd.), která se vyráběla v sovětském svazu (SSSR), dneěním rusku. Dá se jí nahradit v podstatě jakákoliv nízkovýkonová germaniová dioda, jako byly třeba staré československé 1NN41, GA201, GA202 a mnohé další.

Rozměry skleněného pouzdra cca 8x2,5 mm

Máme na skladě obvykle hlavně typy D9D a D9G - ale občas i jiné z řady D9 (s jiným písmenem na konci) dle momentální nabídky (D9B-D9Ž), nicméně všechny jsou v podstatě rovnocenné a v naprosté většině nf a vf konstrukcí se dá použít kterákoliv z nich.

Jedná se samozřejmě o nepoužité, nové diody, dlouhodobě skladované.



Zkuste popřemýšlet také o následujícím :




Váha kapesní 500g


Ladicí kondenzátor 2 x 270pf TESLA


IO TA7642 (ZN414, MK484)


IO ATmega328P








R A D I O T E C H N A
specializovaný E-Shop

shop@radiotechna.cz
Obch.podmínky

Doprava

Kontakty